fredag 6 februari 2015

Frilagret

Vi pratade ihop oss och kom båda framtill, efter att ha läst alla behovsanalyser, där flera uttryckt sig om att de ville ha en triangelformad runway, att vi skapar som ett V.  (Se bild)
Vi ska ha en vit runway, med en dekoration i mitten, vi kommer använda oss av de upphöjda "pallar" som redan finns på frilagret. Vi vill skapa en lyxig och stilren visning, vi vill ha en avskalad runway, så att fokuset hamnar på kläderna, och man inte tänker så mycket på omgivningen.
Om det är möjligt skall vi använda oss av de spotlights som finns, för att skapa ett personligt uttryck. Vi skall fråga alla modeelever vilken färg dom skall ha på sina spots, och se om det går att ändra mellan varje persons visning. På så sätt skapar vi ett personligt uttryck med samma runway. På golvet på vår runway skall vi ha ett vitt tyg eller en vit matta, för helhetens skull, först och främst för att sänka ljudvolymen, och sedan för att täcka de något oattraktiva pallar som bygger upp gången.
I mitten av gången skall vi ha "risbollar" som vi gör av ballonger och Papier-maché (eller liknande)  som skall vara vita och hänga från taket, de kommer bestå av olika stora bollar/ballonger, och går det så skall vi ha ljus även på dessa.

Vi har valt att utesluta en del saker som kom fram i behovsanalyserna, det var ett fåtal som ville ha blommor, somriga färger, helsvart m.m, med då detta inte kommer att funka tillsammans med alla olika kollektioner, så valde vi att använda oss av vitt, då det är ljust, så man ser diverse kläder tydligt, och det passar med mönster och annat. Vi löste problemet med de olika spotlighten istället, så man ändå får en personlig stämpel.

Planritning.



















Utställningshörn.
Vi kom fram till att det även är bäst att ha inredarnas utställning utanför rummet med visningen, på så sätt rör folk på sig då visningen inte är igång, och man blir inte störd av ljus och saker från utställningen.

Våra värdeord;
Ljust
Fokus
Luftigt
Stilrent 
Personligt
Skuggor/belysning

Inspirationskollage

Behovsanalys sammanfattning av modeeleverna
Känslan modeeleverna ville förmedla var många olika. 
Lyxigt, kvinnligt, starkt, spännande, innovativt, modernt, 20-tal, mjukt och avslappnat, livfullt och roligt, fantasifullt.

Hur vill du att vår runway ska se ut och vad skall den erbjuda?
Triangel runway, lång runway, ljust, enkelt, klassiskt, läder, mörkt, metall, svart, vitt, sommar, projektor, laser, strålkastare, glas, dramatiskt, bubblor, tyg.

Vilken stil har din kollektion?
Sött, Avant Garde, teatriskt, detaljrikt, livfullt, röda mattan, praktiskt, mörkt, minimalistiskt, rock, modernt, klassiskt/tidlöst, stilrent och somrigt.


Föreläsningar
Föreläsning, konsthallen.
Vi fick tänka utanför boxen och skapa något med konst såväl som runway, detta gjorde att vi stärkte vårt tycke om att ha våra ballongbubblor i mitten av vår runway för att få en annan känsla, och för att det inte skulle bli för tomt.

Skisser























Inspirationskollage


















Sketchup




Pinterest
https://www.pinterest.com/mllyyy/frilagret-inspo/