fredag 25 januari 2013

Uppgift; Mobil

Jag har fått i uppgift att göra en mobil. Vi skulle göra en mobil med hjälp av Fibonaccis talserie.
Jag tänkte koppla ihop talserien med att hänga stjärnorna ihop.
1-1-2-3-5-8
Här är min ritning så förstår ni kanske bättre;
stjärna ett i vänstra hörnet som är grön på ritningen är tal 1. Den mittemot har samma värde och är därför ockå 1.
1+1=2 så under kommer två blå stjärnor.
Under dessa kommer tre röda stjärnor som är tre (1+2=3)
Sen kommer fem svarta stjärnor och de har värdet 5 eftersom att 2+3=5.
5+3=8 så då la jag till tre stjärnor så att talet blev åtta.
 Dvs; 1-1-2-3-5-8.

Jag bestämde mig för att mobilen skulle bestå av stjärnor i två olika färger, blått och turkost.
För stjärnorna använde jag papper och för att hänga upp dem hade jag grå-silvrig tråd och jag hängde dem i en ställning av ståltråd.

 Jag började med att räkna ut och rita up hur många stjärnor jag skulle ha. Sedan skar jag ut dem och gjorde ett "jack" i varje stjärna så att de gick att sätta ihop med varandra som en 3D figur.
Jag limmade lite med en limpistol så att de skulle hålla bättre.
Jag mätte upp tre olika längder med ståltråd och hängde sedan på stjärnorna med sytråd.


 Resultatet:


Jag är nöjd med resultatet, den blev större än vad jag planerat med jag tycker att den blev riktigt bra.





























Molly

Bokomslag


På bilden har vi gjort bokomslag.
Vi började med att välja en bok och tänka på vem som skulle kunna vara intresserad av att läsa den, målgruppen. Jag valde boken The Ultimate Caracter Guide. Det är en faktabok om DC Comic's karaktärer, både hjältar och "bad-guys".
Jag gjorde ett collage med bilder, färger och mönster som kan intressera den som ska läsa boken.

När jag tänkte på vilka som skulle vilja läsa boken tänkte jag på folk som absolut är intresserade av seriefigurer, exempelvis killarna i The Big Bang Theory. Jag tror att de som väljer att läsa boken är ganska inne i seriefigurer och vill veta mer om dem, eftersom att boken är en faktabok om superhjältar. Ålder på de som läser boken kan vara i alla åldrar, från 10 och uppåt, beroende på hur intresserad man är. Jag gjorde en tankekarta för att få ner alla saker som boken handlade om för att bättre kunna skapa en bild på hur jag ville att omslaget skulle se ut.

Jag satt och skissade lite på ett omslag och efter några försök kom jag fram till hur jag tyckte att det skulle se ut. Eftersom det handlar om superhjältar så ville jag ha med deras loggor och demsjälva, det blir roligare och intressantare med bilder och färg.  Först tänkte jag ha hela bakgrunden full med olika superhjäktar och loggor men insåg att det blir för mycket. Jag kompå att skapa "ränder" med bilderna istället. Högst upp har jag en rand med loggor för superhjältarna, i mitten har jag en rand med text och längst ner står ett par superhjältar som skapar en sista rand.
På bokryggen har jag lodrät text och Jokern står längst upp, på det sättet får jag med skurkar och superhjältar.
På baksidan har jag text om boken i ett "Bang-moln", så att det blir som ett inslag i en seriebok när hjältarna slåss eller något smäller. Alfred står även nere i hörner för att skapa mindre vit yta och för att även medhjälpare som honom finns med i boken.
Så jag har fått med hjältar, bovar, medhjälpare och DC Comic's logga på framsidan.
Vi jobbade i photoshop och skulle skanna in en egen bild eller måla eget direkt i photoshop.
Eftersom min är en faktabok om karaktärer som ser ut på ett visst sätt och loggor som ska va på ett speciellt sätt så fick jag lov att ta bilder från internet, kkuippa till dem och sätta in dom på omslaget. "Bang-molnet" målade jag själv.
Jag jobbade mycket med omslaget i photoshop och tyckte att det var krångligt, så det tog ett bra tag innan det blev rätt och blev som jag ville. Jag är nöjd med mitt resultat och jag hade själv velat läsa boken. Jag har lärt mig hur man arbetar i photoshop vilket jag inte hade en aning om hur man gjorde innan denna uppgiften. Jag är nöjd med hur bra allt blev även fast det var första gången.
Det färdiga bokomslaget.

Molly

tisdag 8 januari 2013

Mitt första inlägg.

Idag har jag börjat med inredning och formgivning.
Vi har fått i uppgift att göra en mobil att hänga upp någonstans, jag har idag skissat på en ide och börjat med lite mallar till saker som ska hänga i mobilen.
Här är min skiss, det är stjärnor som ska hänga i den och dom ska se lite olika ut, därför har dom olika färger och en del har streck bakom sig Jag har bestämt mig för att arbeta med ståltråd och tjockt papper.


 Jag försökte länge med att få till en fin och bra stjärna till mall men det gick bara inte. Men efter en bra stund så räknade jag ut att jag skulle klippa ut trekanter och lägga med kanterna mot varandra så att det blev en fin stjärna. Här är en bild från dagens arbete;


Molly