torsdag 21 maj 2015

Gunnebo - egendesignat föremål

Från förra inlägget

Kunden;

  • 40-årig kvinna
  • Ledgångsreumatism - värk i leder och kroppen, man kan känna sig öm, man är trött och leder blir varma, svullna och varma. 
  • Gillar att umgås med vänner och familj
Jag har bestämt att göra ett lusthus som kommer att användas till att fika, eller bara sitta och umgås i. Det skall finnas bekväma sittplatser och yta för att äta. Det skall vara en lugn yta.


Det föremål som ska skapas ska vara anpassat till kvinnan, situationen och skall vara hanterbar för en människa med reumatism. Då kvinnan jag skapat tycker om att sitta och fika, umgås och att dricka kaffe så har jag kommit fram till att någonting fika relaterat är aktuellt.


Jag har här under skissat upp en kaffemaskin. Den gör kaffet, håller det varmt, och häller även upp det i muggen. Det ingår en mugg.
Det är en maskin som gör kaffet, man kan på framsidan av maskinen se hur mycket kaffe som finns kvar, då det är ett litet fönster, det står hur många koppar kaffe som finns kvar på sidan av mätaren. Det ingår en kopp med ett lutat handtag så att kaffekoppen hålls på rätt sätt, utan att påverka mer än absolut nödvändigt på leder. Man ställer den ergonomiska koppen på en platta, då fångas den upp av en censor som heller upp exakt rätt mängd kaffe i koppen, så man inte behöver hälla själv, eller trycka på en knapp.

  • Man behöver inte hålla i otympliga termosar, hälla upp kaffe eller trycka på en knapp. Maskinen gör arbetet. 
  • Koppen underlättar för handleden genom att ha ett ergonomiskt handtag. 
  • Censorn reagerar endast då man ställer en mugg vid censorn, den reagerar inte på om folk rör sig runt den. 
  • Det enda som måste lyftas, tryckas på eller som kräver någon ansträngning för kropp och leder är att hålla i koppen, och det är inte mycket. Då den är ergonomiskt uppbyggd för att inte sluta på vår kropp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar